Mixology Monday VIII: Exotic – Red Mystery

Exotic Red
 
Exotic. To my husband, this word means “food or drink that is served in an extremely minimum amount of quantity”. LOL.
 
To me, exotic means “a journey to the unknown”. That’s why I love pure adventure game, which by the way, has nothing to do with food whatsoever😀
 
Anyhow, Meeta of What’s For Lunch Honey? is hosting this event called Mixology Monday, coming up to its 8th round already. So watch her blog for the round up.
 
When Meeta decided to chose Exotic as the theme, I suddenly remember the fruits I bought the other day. The unknown fruits.
 
Dutch Eggplants Red Fruits
 
The InsideIn Indonesia these fruits are called “Terong Belanda”, which translates as “Dutch Eggplant”. Ha ha, doesn’t make any sense, I know. I don’t know what english or latin name for this fruit. The inside is like tomato. Watery, very tangy, and has little hard rock black seeds. So, anyone knows the english or latin name, please let me know?
 
Anyway, I turned it into a drink!
 
I have no exact recipe here, everything is all add-and-taste style. It’s a journey to the unknown, remember?
 
Slice the fruit in half, scoop all of the inside flesh and seeds, throw into a blender. You need about 5-6 fruits. Process until smooth. Add pineapple juice, ice cubes, and honey to taste. Process and taste. Add this-and-that to your liking. Soda will be great too, everything goes with soda. I wished I had some around.
 
I named it Red Mystery. Oooh, spooky..
 
Pour into your favorite glass. Play your favorite CD, because, hey, even a journey to the unknown will be nice with some familiar tune playing in your head.
 
Cheers!
 

16 thoughts on “Mixology Monday VIII: Exotic – Red Mystery”

  1. It’s called Tamarillo. =D

    Vincci, thank you!! I heard about Tamarillo a couple of times, but never saw the fruit itself. Thanks for enlightening me🙂 ————Riana

  2. Mbaaak Ri, ini minuman uenak dan seger bgt
    Ini salah satu dessert andalan di Toraja. Di sana juga nyebutinnya Terong Belanda. Buahnya byk ditemuin di daerah dataran tinggi. Biasanya kalo gak dari Toraja ya dari Brastagi. Kayag markisa juga gitu. Biasanya sih di sana terong dicampur air dan gula, trus disaring, dikasi es batu. yummy bgt.
    Beli di D’best ya Mbak? Di sini belom pernah nemu😦

    Van, iya beli terong belandanya di D’Best. Tau aja.. hihihi…
    Thanks ya, Espresso Delightnya ngehits loh di lebaran kemarin.———–Riana

  3. waah juice terong belanda!!
    aku paling doyan nih😀
    aku pernah minum juice terong belanda dicampuuuur apa yaa lupa, guava atau tomat kalo gak salah.
    enak deh.. suegerrr.. sluurrrp.
    btw, beli di mana? aku blm pernah liat di spm.

    di D’Best🙂
    Feniiii, kange deeeeeh :* ————Riana

  4. Hmmm yummy…
    pernah dapet oleh-oleh dari medan, tadinya ragu mau dimakan, lagian namanya terong sih, mana enak terong di-jus:)tapi ternyata enaaak… tambah pineapple juice & soda ya? hmm pasti tambah segerrr!

  5. what a coincidence! i ate a tamarillo after dinner tonight. i love these sour, tangy little fruits.

    if only i had visited your blog before i ate all the fruit . . . . oh well, next time.

  6. waahh pertama kali aku liat buah ini di banda aceh juga geli mau di minumnya… Masa terong jadi minuman. Tapi disini ngetopz abies deh.. smua resto di banda aceh pasti ada jus terong belanda ini. Katanya sih rasa nya kayak jambu biji.. Tapi tetep aja sampe sekarang masih belum “tega” nyobanya… hueheuhue..

    Mbak, Food blogger’s event tuh apa ya? Kok kuueereeennn…..

    Happy Idul Fitri ya, mbak Riana….

    Hihihi.. enak, jauh banget sama ‘terong’. Ternyata nama sebenernya Tamarillo. Rasanya asem kayak tomat, tapi lebih asem lagi dan lebih seger.
    Food Blogging Event tuh event2 virtual yang dibikin sama para foodblogger seluruh dunia. Seru. Aku sama Eliza seneng banget ikutan *lirik-lirik Eliza*😀 ——–Riana

  7. mbak ..beli dimana terong belandanya …me&hubby doyan banget sama buah *atau sayur ya?….* ini …

    Di DBest Fatmawati say…
    Eh kok alamat blogmu gak dicantumin sih, sebell… ———-Riana

  8. pas dulu liat tamarillo di blog arpih, aku belon kenal terong belanda, jadi nanya2 “apaan seh tamarillo”. Si Arpih bikin chutney tuh. Eh eh kemaren dapet sebotol gede sirup terong belanda dari medan, yummm… sueger pol. Kebayang kalo dibikin selai & saus kayaknya enak juga. Btw tengok http://www.ocati.com Ri, banyak buah2 eksotis yang mirip banget ama punya kita. Orang kolombia bisa menjadikan buah2 itu muahhhaalll, kenapa kita gak bisa ya *sigh*

  9. i always make tams chutney every year. these trees grow freely in my mum-in-law’s garden and every year, we have to let some of the rotten to the earth. it’s so many of the that we can’t use all at the very same time. so, use it for chutney, we find a good solution for not even to waste a single fruit! one way to use it up is make a jam. i’ve posted this thing some long ago at my previous blog and some in the group if there is a file. anyway, glad you used them a different way.

    Oh, lucky you…. ———-Riana

  10. Nama latin Terong Belanda Chypomandra Betacea. Ada yang tahu nama Jawanya?

    Terong Londho, hihihi……. ————Riana

  11. Paling enak bikin juice terong belanda pake sirsak. Tooop abis. Di Balikpapan banyak banget yg jual. Di foodcourtnya BC ma Mall Fantasy, trus Blue Sky Hotel sama resto padang deket Ace Hardware

  12. emang enak sih tamarillo yang da diolah jd juice!!!!!!! buah ini juga banyak di daerah mamasa sul-bar… untuk yang mo coba terung juice terung belanda datang aja ke mamasa…ada tu toko eleh-olehnya sementara dibangun mungkin sekitar bulan agustus da operasi tu tokonya ( ada juice terung belanda, aneka kripik, kopi bubuk mamasa dll hasil alam mamasa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s