WBD After Hours Party: Yorkshire Pudding

Yorkshire Puddings, again
 
I’ve been wanting to try Yorkshire Pudding for like years. I know it’s a simple quick bread, what’s so special about that? But I’m always interested on anything European. So when Zorra invited me to the WBD After Hours Party, I thought it’s a great opportunity to finally try it!
 
The British eats Yorkshire Pudding as an accompaniment to roast beef. It does suit the taste, though. It was puffy, a little bit tasted like choux pastry to me, and better served immediately while hot. It would also fill your kitchen with very nice egg biscuit smell.
 
Recipe from Tulosh’ blog. Thanks, Tulosh🙂
 
Note:
To achieve the best puffy-spongy texture, make sure the butter and the oven are already very very hot when you pour the batter into the muffin pan.
 
Thanks for the invitation, Zorra! I had fun!
 
Techorati tags: WBD ’06 After Hours Party, WBD ’06

15 thoughts on “WBD After Hours Party: Yorkshire Pudding”

  1. Hiya…just advice a lil
    Making Yorkshire pudding is simple but also difficult according to my friend, sometimes it turns good(it suppose to be shallow in the middle and bumpy in the edges).

  2. mbak ri sayanggg,kok kemaren di bakmi GM dirimu ga berkacamata?aih2..,tapi cakep kok.hehe.. mbak ri,yg kemaren di Buaran ada pergi ga?soalnya aq ga sempet kesana,sibuk banget ampe kelupaan.huhuhu..,tapi tujuan utama buat ketemu ma my mentors uda terkabulkan,n uda acak2 Toko Ani juga.sip2.. hanya sayang ga sempet buat course nccnya.huhuhuhu

    Mariana, seneng banget bisa ketemuan siang ituuuuu… Gak jadi ke Buaran, si bos mendadak majuin deadline, jadi kudu kerjain orderan terjemahan website dulu. Sip deh udah ke Toko Ani, the mecca of Indonesian bakers, kekeke…
    Semoga bisa ketemu lagi ya. Serius neh kapan kita planning ke Makasar ya? ——– hugs, Riana

  3. Hi PennyLane🙂
    i don’t like very much roast beef, but i do like choux😀 making Yorkshire Poudding is similer to american Pop-over?

    Yes, yes, Cava. It’s similar with American popover. Btw, I really enjoy your flickr’s photostream! ——–Riana

  4. mbak riiii…salam kenal yah, udah sering ngintip tapi baru sekarang comment. kemaren coba bikin pudding ini, tapi bingung itu butter yang di taro di tempat muffin banyak amat sampe pas dituang adonan butternya meleleh ke bawah dan karena panas jadi asepan tuh oven…akhirnya aku buka buat ngeluarin asepnya…terus udah detik2 terakhir tuh pudding udah ngembang tinggiiiii sekali dengan indahnya..wah udah bangga bisa ngembang begitu dikeluarin dari oven baru sekali nengok udah kempes..hiksss..sedih dah! apa yang terjadi? kok udah ngembang bagus kempes lagiii..thanks yah!

    Huahahaha… emang iya tuh, doi pasti kempes lagi dengan segera! Nyebelin emang! Tapi kopong kan? Pudingku juga tadinya tinggi, tapi pas udah difoto udah kempes pes… Makanya si Tulosh itu motretnya pas masih di dalem pan, jadi pas baru keluar oven dan masih tinggi.
    Gimana rasanya? Mirip gak sama kue sus? Enak banget kalo makannya pake gravy-nya steak gitu deh..
    ———Riana

  5. Waaaoowwww. I am so happy. You baked yorkshires for round up🙂 It is a very big suprise for me🙂

    Yes, Tulosh. You made it so tempting to me🙂 ——–Riana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s