Julie and Julia: A Food Blogger’s Must See Movie


 
Definitely Nora Ephron’s best work! Better than Sleepless in Seattle, You’ve Got Mail, even When Harry Met Sally!
 
It’s about Julie, a government worker desperately looking for something more in her life. She then found it. She became.. guess what: a food blogger!
 
It’s also about Julia Child‘s life in Paris, how she endeavored to conquer male dominated culinary training in Le Cordon Bleu, Paris, her passion in perfecting every recipe, pouring everything into writing and finally getting it published.
 
Julie followed her book avidly, one recipe at a time. Her goal was to finish all 524 recipes in 365 days. And she blogged everything down.
 
It’s about me. It’s about you.
It’s about us, foodbloggers all over the world.
So go see it. You’ll thank me later.

26 thoughts on “Julie and Julia: A Food Blogger’s Must See Movie”

  1. I’ve seen, a very good movie in a very rare culinary theme movie, hope non-foodieblogger understand efforts to make food…..

  2. salam kenal, mba riana..
    aku udah pernah ntn film ini, rekomen kakak jg..
    slain dpt ilmu, film ini bikin aku ngecap spanjang film dan bikin aku pengen bs belajar masak masakan Perancis serta semangat ngeblog😀
    nyum nyum..

  3. Hweehhh… hari ni lagi nonton baru selesai separo krn harus ngerjain pempek… hihi… Bener Mba Ri… waktu pertama kali dapet komen di blog, aku senengnyaaaa… minta ampun *walaupun skrg juga masih dikit** hehe…. TETAP SEMANGAT!!

  4. aku baru kemren nonton film ini,hii jadi terharu soalnya aku pegawai negri juga sama kayak si julie hehehe sok nyama-nyamain…🙂

  5. Halo Mbak, salam kenal yah..blog nya keren banget..poto-poto nya juga baguuss bangettt…mohon ijin yah untuk mencontek resep-resep nya…

    Salam
    Febee

  6. Hi,,
    Love your pictures… really prof shot. I did cake decorating here in SFO, and try to get my own blog. Maybe next time if I have free time…
    Nice blog..

  7. hey mbak ri!
    aku uda sering bgt ke NCC tp blm pernah ktm yah.. lov ur blog!
    and i knw it!!!i hv d same dvd!!!its so COOL!even my bf like to watch it lol mwaXX

  8. Hai… mbak riana…salam kenal ya mbak…
    aku suka banget sm photo2 mbak…kereeeeen abis….
    akhirnya aku sempetin hunting DVD film ini…
    dan….bagus banget….hehehehehe
    Mbak aku nyontek resepnya ya…..

  9. hai mbak. mau tanya donk red wine di ganti apa yah untuk masak beef bourguignon julia child…..thx

    untuk dapetin rasa yang sama sih gak ada gantinya, hehehe.. But I’m thinking nyampur kaldu, cuka anggur dan jus anggur🙂 Gak akan dapet rasa yang sama, tapi coba jelajahi elemen rasa yang ada dalam wine: asam, manis, bau asam segar, .. lalu eksperimen mengganti dengan bahan lain yang punya elemen yang sama. Akan beda karaketer, but it’s a different adventure after all. Happy Julia-ing! ———Riana

  10. It’s about Julie, a government worker desperately looking for something more in her life. She then found it. She became guess!what a food blogger!

  11. Salam kenal mbak,
    aku juga udah nonton film itu. I love this movie too! Food-movie yg paling favorit sebetulnya Ratatoille. Udah nonton blum? Loooove it!🙂

    Udaaaaaahh… hahaha, love it too! —Riana

  12. hiyaaa…. aku suka banged ma oma julia child inih! resep2nya yang pada awalnya bantu aku jadi tergila-gila baking… punya 1 bukunya tapi belom selese dicoba semua hahaha…abisan banyak banged resepnya bukuna setebel2 gmana getoo… trus banyak yang susah menurutku sebage pemula🙂

    tapi asli bukuna bikin penasaran, coz dia bikin resep2nya jadi simple sih sebenernya… mungkin akyu aja yang dodol wkwkwkwkkkk….😛

    hayuh bikin beef bourguignon-nya🙂 ———–Riana

  13. A friend of mine recommended this film about a half year ago and love the movie too!
    There is another dorama titled “Pasta”. The story is about a girl who wanted to be a chef in Italian restaurant. Have you ever watched it?

    No, I haven’t! Is it good? What the heck, I will search and watch it anyway!🙂 Thanks for the info! ———–Riana

  14. I love your blog Riana, I love the movie as well🙂 nice to know you

    Hai hai Desy, nice to know you too! *hug* Thank you for coming by, and yes, it is a gorgeous movie🙂 ————Riana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s